Današnji ručak ispunjem smehom koji je rasterao ove sive oblake i kišu, i uneo vedrinu u dom, dali su mi ideju da i sa vama podelim recept za naše glavno jelo. Nadam se da ćete uživati. Prijatno :-)
Potrebno za 4 osobe:
Vreme pripreme: 2 sata
1kg filea lososa
2 paprike
1 crni luka
Pakovanje bukovača
2 manje tikvice
1 limun
Veza peršuna
Glavica belog luka
So
Maslinovo ulje
File lososa iseći na 4 dela pa posoliti po ukusu i ostaviti
u marinadi od isceđenog limuna i sitno iseckanog belog luka i peršuna. Neka
stoji u marinadi sat vremena, a za to vreme oprati i iseći povrće, i spremiti
ga za grilovanje. Tikvice iseći uzdužno na listove, posoliti, I ostaviti u
nekoj činiji da puste vodu, i pre grilovanja ih ocediti. Pečurke, u zavisnosti
od oblika u veličine, ili grilovati takve kao što su upakovane, ili ih
prepoloviti. Crni luka iseći na kolutove, a paprika uzdužno iseći na 4 dela.
Pripremiti pleh za pečenje ribe. Na dno staviti
aluminijumsku foliju i malo maslinovog ulja. Naredjati ribu sa marinadom,
preliti je sa malo maslinovog ulja i vodom. Preko staviti aluminijumsku foliju i
peći 30-40 minuta na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni. Onda skloniti foliju, i
peći još dvadesetak minuta (u zavisnosti od vaše rerne).
Za to vreme u tiganju izgrilovati prethodno
pripremljeno povrće. Uz obrok možete popiti belo vino.
Comments
Post a Comment