Ima li koga da ne voli jagode? Mislim da je odgovor na ovo pitanje negativan☺️
Dakle, postoji puno varijacija na temu dzema od jagoda, ali evo moje idealne kombinacije.
Na 1kg jagoda potrebno je 350g šećera, sok od 1 limuna, 1 kesica džem fiksa.
Oprati i ocistiti jagode. Potrebno je da voće bude zdravo, znači, bacite jagode koje su eventualno počele da menjaju boju i koje su previše omekšale.
šporetu, skidajte penu koja se skuplja. Kad jagode malo omekšaju usitnite ih štapnim mikserom. Dodajte kesicu džemfiksa. Mešajte i ostavite da ključa još 10-15 minuta.
Dok se džem kuva, stavite prazne staklene tegle u rernu, i sterilišite ih na 100°C.
Isključite ringlu na kojoj se kuva džem, izvucite tegle iz rerne, i punite ih vrelim džemom. Odmah zatvorite tegle, i ostavite da se ohlade.
Ne brinite što je džem tečan, stegnuće se kad se ohladi. Ovo je super mazalica za palačinke, a odlično ide i preko parčeta hleba sa puterom☺️
Comments
Post a Comment