Zar nije sjajno to što hleb ne moramo izbaciti iz ishrane, već možemo dobiti hleb koji je divan, mirišljav i od punog zrna, bez aditiva i boja☺️
Potrebno je:
600g brašna (ovog puta kombinovala sam 200g raženog i 400g speltinog)
2kk soli
2kk soda bikarbone
3 kašike maslinovog ulja
550ml mlake vode
Semenke po želji
U posudu sipati prvo suve sastojke, pa dodati ulje i vodu, i mešati varjačom. Posudu prekriti krpom i ostaviti 1-2h da testo "odmori". Pred pečenje rernu zagrejati na 250°C. U pleh staviti pek papir i sipati testo. Da testo ne bi pucalo zagladiti ga nauljenim i vlažnim rukama. Hleb peći oko 1h,mada, proverite ga oko 40-tog minuta, nisu sve rerne iste...
Kada sve bude gotovo, hleb umotajte u kuhinjsku krpu, i kad se ohladi čuvajte ga u frižideru. Prijatno☺️
Potrebno je:
600g brašna (ovog puta kombinovala sam 200g raženog i 400g speltinog)
2kk soli
2kk soda bikarbone
3 kašike maslinovog ulja
550ml mlake vode
Semenke po želji
U posudu sipati prvo suve sastojke, pa dodati ulje i vodu, i mešati varjačom. Posudu prekriti krpom i ostaviti 1-2h da testo "odmori". Pred pečenje rernu zagrejati na 250°C. U pleh staviti pek papir i sipati testo. Da testo ne bi pucalo zagladiti ga nauljenim i vlažnim rukama. Hleb peći oko 1h,mada, proverite ga oko 40-tog minuta, nisu sve rerne iste...
Kada sve bude gotovo, hleb umotajte u kuhinjsku krpu, i kad se ohladi čuvajte ga u frižideru. Prijatno☺️
Comments
Post a Comment