Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2018

DIY-Pronadji oblik-igra za kišni dan

Pada kiša i mislite da je to veliki problem jer će deci biti dosadno kući? Verujte da neće, a evo sad ću vam pokazati kako možete da zabavite vaše mališane. Potreban materijal:papir od bloka br.5, kolaž papir, olovka i makaze. Dakle, prvo papir iz bloka podelite na pola. Zatim uzmite kolaž papir i iscrtajte i isecite oblike. Te isečene oblike zalepite na polovinu papira i ponovo isecite oblike-oblici će biti malo čvršći. Zatim na drugoj polovini papira olovkom iscrtajte konture isečenih oblika. I voila, zabava može da počne😍 Dakle, sada oblike od kolaža stavljajte na isrctan oblik, i uživajte s klincima.

Mafini sa čokoladom i višnjom

Najviše volim ove jednostavne, a preukusne kolače❤️ Potrebno je: 300g višanja 300g brašna 300ml jogurta 150g šećera 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 100ml ulja 3 jaja 2 kašike kakaa 100g iseckane mlečne čokolade Sve sastojke sem višnje i čokolade umutiti mikserom, zatim dodati višnje i čokoladu i promešati varjačom. Puniti kalupe i peći na 180°C u zagrejanoj rerni. Kad bocnete mafin čačkalicom testo ne vi trebalo da se lepi, i tad su mafini pečeni.

Čudo od čokolade

Odavno mi se neki kolač nije dopao koliko ovaj-i da, ovo je stvarno čudo od čokolade. A što je najbitbije, ne iziskuje ni puno materijala, ni puno vremena😘 Patišpanj: 4 jaja 4kk brašna 100g šećera 200g margarina 1 prašak za pecivo 100g čokolade za kuvanje Odvojeno umutiti sneg od belanaca. Žumanca mutiti sa šećerom, zatim dodati brašno, prašak za pecivo, i otopljenu čokoladu sa margarinom. Zatim dodati sneg od belanaca, i varjačom promešati testo. Sipati testo u podmazan pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20min. Fil: 200g čokolade za kuvanje 500ml slatke pavlake 1kk šećera U šerpici na tihoj vatri otapati čokoladu u slatkoj pavlaci, uz stalno mešanje. Skloniti sa vatre kad provri. Gotov patišpanj na par mesta izbušiti viljuškom, i dok je još topao preliti ga filom. Fil je tečan, ali ne brinite, stegnuće se. Kad se kolač ohladi staviti ga u frižider. Verujte mi, sva vaša čula će uživati😍