Od sastojaka najbitniji su oštro rende i strpljenje. Puno strpljenja. Inače, salata je fenomenalna, i vredi svake slučajno narendane jagodice prsta 😁
Sastojci:
2kg šargarepe (birajte mladju ako možete)
1 veza peršuna
6 ljutih paprika
2 glavice belog luka
So po ukusu
2 kašike esencije
1 kesica konzervansa
500ml ulja
Sitno narendati šargarepu. Dodati ulje, iseckan beo luk, iseckanu papriku (ispečenu i oljuštenu), iseckan peršun, so, esenciju i konzervans. Velikom varjačom promešati i puniti tegle.
Ja sam ove godine pravila duplu meru, i dobila sam 7 i po velikih tegli. Eto, čisto da znate koja količina salate se dobije.
Naravno, ako ne jedete ljuto, ne stavljajte papričice.
Salata kroz 2-3 nedelje može da se jede, taman da zahladi. Prijatno😎
Comments
Post a Comment