Ovu pitu svi volimo, a pravim je retko jer-mrzim da rendam🙄
Potrebno:
Kore za pitu
1kg krompira
Ulje
So, biber po ukusu
Oljuštiti, oprati i narendati krompir. Pržiti ga u tiganju na ulju, na laganoj vatri. So i mleveni biber dodavati po ukusu. Skloniti sa vatre kad krompir više ne bude "živ".
Ovog puta kupila sam baš tanke kore, i napravila 4 paketića sa po 3 kore. Ostatak kora iskoristiću za neku slatku pitu sutra😉
Dakle, naredjati tri kore jednu preko druge, i po površini treće staviti fil. Urolati i staviti u podmazan pleh (ja koristila papir za pečenje umesto podmazivanja). Isto uraditi i sa preostala 3 paketića, taman će se toliko uklopiti i fil.
Pita jeste posna, ali možete korice premazati jajetom ako ne postite. Peći na 220°C sve dok ne porumeni-ne peče se dugo, krompir je ionako propržen pre pečenja.
Savet: ako volite biber, slobodno ga malo više stavite, krompiruša ima još bolji ukus.
Prijatno!
Comments
Post a Comment