Dakle, ako ste ljubitelj čokolade, sa ovom tortom ne možete da pogrešite.
Kora:
5 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike kakaa, 3 kašike brašna. Peku se 2 kore, sve ovo ide duplo.
Odvojiti belanca od žumanaca, ulupati ih sa šećerom u čvrst sneg. Postepeno dodavati žumanca, brašno, kakao i ulje, i polako umutiti. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C.Kad se kora ohladi preseći je na pola. Na kraju se dobiju 4 kore.
Fil:
1l mleka
3 pudinga od čokolade
150g čokolade za kuvanje
5 kašika šećera
400g nutele
250g putera
Napraviti puding sa šećerom. U vrelom pudingu otopiti čokoladu za kuvanje. Kad se ohladi ubaciti penasto umućen puter i nutelu. Podeliti fil na 4 dela. Ide kora, pa, fil, kora, fil, kora, fil, kora i mešavina sa šlagom. Jednu četvrtinu umešati sa 100g šlag krema, i premazati tortu sa svih strana. Dekorisati po želji. Prijatno.
Comments
Post a Comment