Za 4 osobe potrebno je:
500g očišćenih gambora
1 konzerva iseckanog paradajza
1 glavica sitno iseckanog belog luka
Kašika vlašca
200 ml belog vina
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
1 kašičica začina kari
250g pirinča
1 glavica crnog luka
1 praziluka
Priprema:
U tiganj sipati 5 kašika maslinovog ulja i beo luka, i malo propržiti. Staviti i gambore, belo vino, so i biber, poklopiti i krčkati. Kroz 10min sipati paradajz i vlašac i ukrčkati. Dodati so ako je potrebno. Na tihoj vatri krčkati 30min poklopljeno.
Za to vreme u drugom sudu propržiti crni luka i praziluka, pa dodati pirinač i vodu. Sipati kari, so i biber, a vodu dolivati sve dok se pirinač ne skuva.
Servirati tako što na tanjir sipate rižoto, a preko toga staviti gambore. Prijatno😊
Comments
Post a Comment