Skip to main content

Pileći giros | Chicken gyros


Imate pileće belo, povrće, ali vam je djuveč dosadio? Ovo je onda idealno rešenje za vas☺️
Za 4 osobe potrebno je
800g pilećeg belog mesa
3 paprike 
1 veća tikvica
2 paradajza
3 veće glavice crnog luka
1 glavica belog luka
Biber
So
Soja soj

Piletinu iseći na filete. Beli luk sitbo iseckati. Svako parče pobiberiti s obe strane, preliti sa malo soja sosa i staviti malo belog luka. Tako raditi dok se svo meso ne potroši. Ostaviti meso u ovoj marinadi da odstoji bar sat vremena.

Kad je stajanje u marinadi gotovo, uključiti rernu na 250°C. U svaku od očišćenih glavica belog luka zabiti tupi kraj stapića za ražnjiće. Onda na štapiće redjati piletinu, pa kad se meso potroši, preko girosa preliti marinadu iz činije.
Oko mesa naredjati iseckano povrće, posoliti po ukusu. Sipati 1 čašu vode u pleh, i peći na 220°c. Trebaće možda i sat i po da se meso ispeče, baš zato što su parčići naredjani jedan na drugi. Prijatno☺️

Comments

Popular posts from this blog

Salata sa narom i piletinom

Volite li slatko-slani miks? Evo jedne sjajne salate: 1 nar 200g pilećeg filea 200g šampinjona 400g kukuruza šećerca 2kk senfa 2 kašike majoneza Kukuruz obariti, šampinjone sitno iseckati i propržiti bez masnoćem. Meso obaritioo sitno iseckati i bez masnoće propržiti da porumeni. Sve sjediniti, dodati nar, majonez i senf, i promešati. Prijatno😊

Američke krofnice

Mame ipak znaju najbolje❤️ Hvala jednoj mami na fantastičnom receptu. Potrebno je: 2 jaja 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 1 čaša jogurta Pola čaše zejtina 16 kašika brašna 5-8 kašika šećera Sve sastojke umutiti mikserom, i kašičicom vaditi testo i puniti kalupe. Peći ili u aparatu za krofnice, ili peći u rerni u silikonskom kalupu (ja sam tako) na 220°C dok krofnice ne porumene. Kad se ohlade preliti ih istopljenom čokoladom i dekorisati po želji. Savet: odmah pravite duplu dozu😉

Carski kuglof

Vreme je praznika, tako da vam predstavljam jednu pravu zimsku poslasticu koja će upotpuniti vašu svečanu trpezu. Od materijala potrebno je: -5 jaja -180g šećera -250g brašna -1 prašak za pecivo -1 vanilin šećer -1kk cimeta -80g putera -100g seckanih oraha -300g seckanog suvog voća (smokve,kajsije,šljive,brusnica,suvo grožđe,ili šta već imate) -narendana kora od jedne narandže ili jednog limuna Priprema: Umutiti mikserom cela jaja i šećer, zatim dodati otopljeni puter, brašno, i ostale praškaste sastojke, i to umutiti mikserom. Zatim dodati seckane orahe i seckano voće,varjačom lepo umešati u testo. Testo sipati u podmazan kalup za kuglof (ja sam koristila silikonski), i peći u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 180°C. Štapićem za ražnjic proveriti da li je kolač pečen,a pečen je kad se testo ne lepi više za štapić. Kolač izvaditi iz silikonskog kalupa kad se prohladi. Dekorisati po želji. Prijatno🙂