Društvo će doći, nemate ideju šta spremiti? Ove zemičke su super stvar, i pored kvasca, ne spremaju se tako dugo ;-P
Od ove količine ispadne ih dvadesetak...dovoljno za gricnuti :-)
Za testo potrebno vam
je:
5dl mleka (mlakog)
12 kašika zejtina
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
750g
brašna
Kockica kvasca
Za nadev potrebno vam
je:
300g sitno iseckane
šunke, ili pilećih prsa, ili neke druge salame
150g narendanog
kačkavalja
Kečap
Sastojci sa fil se samo
pomešaju, a kečap se stavi čisto toliko da poveže šunku i kačkavalj.
Za premazivanje:
1 razmućeno jaje i
susam
Priprema:
U malo mleka staviti
kvasac i šećer, i ostaviti da kvasac nadodje. U vanglu staviti pola brašna,
zejtin, so, ostatak mleka, drugu polovinu brašna, pa preliti mlekom u kom je
narastao kvasac. Bitno je zapravo da so ne dodje direktno u dodir sa kvascem,
može da se desi da testo ne naraste kako treba. Umesiti testo i ostaviti da
nadodje. Kad testo naraste, premesiti ga još jednom, i staviti na radnu
površinu. Testo treba da bude mekano. Razvući ga oklagijom-debljina testa
trebalo bi da bude ne više od 1cm. Čašom ili šoljom (sa većim prečnikom) vaditi
krugove. Na dlan staviti taj krug, i još malo razvući testo prstima. Kašičicom
staviti fil na sredinu testa, i preklopiti ivice formirajući lopticu. Postupak
ponavljati dok se sav materijal ne potroši. Loptice naredjati u podmazan pleh,
preliti jajetom, posuti susamom, i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, sve
dok zemičke ne dobiju lepu boju.
Prijatno J
Comments
Post a Comment