Prva asocijacija na
meksičku kuhinju sigurno su jaka, začinjena jela, rapsodija ukusa u ustima.
Međutim, uz malo modifikacije, možete dobiti kompletan, ali zdrav obrok. Evo
kako ja spremam buritose.
Za 6 osoba potrebno je:
500g pilećeg belog mesa
Konzerva seckanog
paradajza
100g kukuruza šećerca
iz konzerve
100g crnog pasulja iz
konzerve
Zelena
salata
Pakovanje tortilja
(bolje su veće)
So, mleveni biber
U dubljem tiganju
prodinstajte meso iseckano na kockice, dodajte so i biber po ukusu Kada meso
bude gotovo, dodajte paradajz, kukuruz i pasulj, i krčkajte jos desetak minuta.
Potreban vam je još jedan tiganj, u kome ćete zagrevati tortilju po tortilju.
Nije potrebno nauljiti tiganj, tortilja se zagreva vrlo malo, samo da bi
omekšala zbog lakšeg uvijanja.
Na zagrejanu tortilju na
jedan kraj, a 2cm od ivice, staviti zelenu salatu, pa pored toga fil sa mesom. Tortilju
urolati kao palačinku. Dok filujete tortilju, stavite u tiganj sledeću da se
zagreva. Jelo može odmah da se služi, a vreme pripreme je oko 40 minuta.
Prijatno, nadam se da
ćete uživati, i osetiti ukus svih namirnica J
Comments
Post a Comment