Sve porodice liče jedna na drugu,
ali svaka sprema ajvar na svoj način...
Drage dame, evo jednog recepta za "brzu" zimnicu, ništa se se kuva, peče... Samo se prelije i voila-cele zime može se uživati u obojenom, zdravom povrću☺️
Potrebno je 6 staklenih sterilisanih tegli
2kg očišćenih paprika iseckanih na kaiševe
800g opranog iseckanog karfiola
800g opranog iseckanog brokolija
Kesica bibera u zrnu.
Za prelivanje povrca potrebno je:
2l vode
250ml alkoholnog sirceta
2 kašike soli
6 kašika šećera
U šerpi skuvati vodu, sirće, šećer i so, i ostaviti da se ohladi.
U većoj vangli rukama dobro izmešati povrće i biber, i preliti ohladjenim rastvorom. Puniti tegle, i pre zatvaranja pritisnuti "paukovu mrežu" tako da svo povrće "pliva", i zatvoriti poklopcem teglu. Tegle odložiti na neko tamno hladno mesto, i za konzumaciju sačekati zimu😉
Comments
Post a Comment