Ovo možda nije najzdraviji hleb, ali ako belo brašno zamenite speltinim, hleb će postati zdraviji.
Za hleb od 950g potrebno je:
440ml mlake vode
2kk soli
2kk šećera ili meda
2 kašike maslinovog ulja
200g raženog integralnog brašna
430g belog brašna.
Pola kockice kvasca
Ja sam ovim redosledom redjala sastojke u kalup pekarice, i pekla na programu za integralni hleb.
Naravno, sve ove sastojke možete i rukom zamesiti, kvasac u mlakoj vodi neka se rastvori. U većoj posudi pomešati suve sastojke i ulje, pa dodati rastopljen kvasac. Mešati hleb rukom, i staviti da odstoji sat vremena. Testo prekrijte samolepljivom folijom. Kad testo nadodje, ponovo premesiti, prekriti folijom, i ostaviti još sat vremena da nadodje. Zatim testo staviti u kalup za pečenje, staviti u zagrejanu rernu, peći 15 min na 250°C,a zatim jos 40min na 170°C. Naravno, pečenje prilagodite vašoj rerni, ipak je vi najbolje poznajete.
Comments
Post a Comment