Skip to main content

Fifi, pazi drvo!



FIFI 
   Ovaj čas,  
   ovaj čas  
   jedan pas,  
   na uzici od svile,  
   sa noktima od lila,  
   s mašnicom od tila  
   prolazi kraj nas. 
   Jedna žena stara  
   sa njim razgovara: 
   - Fifi, gledaj pravo,  
   Fifi, digni rep.  
   Fifi, pazi drvo.  
   Fifi, nisi slep.  
   Fifi, mašnu pazi.  
   Fifi, lepo gazi.  
   Fifi, to ne njuši.  
   Fifi, gore uši.  
   Fifi, ti znaš ko si. 
   Fifi, ne prkosi.  
   Fifi, jezik niže.  
   Fifi, hodi bliže.  
   Fifi, ne skakući.  
   Fifi, sad ćes kući. 
   Tako Fifi živi  
   na uzici od svile,  
   sa noktima lila,  
   sa mašnom od tila.  
   Tako žena stara  
   sa njim razgovara.  
   Tako ovaj čas  
   prodjoše kraj nas.
   Dragan Lukic 

Je l' se sećate ove pesme? Ja je se uvek setim kad god vidim zabrinutu mamu koja je sa detetom udešenim k’o za Vrbicu izašla u park. Pa dete je, mora da se isprlja! I da, neće mu ništa faliti ako lizne malo peska ili zemlje.
Roditelji, ne pravite od dece kućne muve, ionako su nam parkovi i ulice prazni, jer deca umesto da se igraju, bulje u svoje kompjutere, tablete, telefone...i četuju, umesto lepo da se igraju lopova i žandara, trulih kobila. Danas bre dečaci ni ljudski fišek ne umeju da naprave, o cevkanju verovatno misle da je to neki posao vodoinstalatera.
Mame,  pustite vaše princeze da igraju školice ili preskaču lastih, neka se zarumene i oznoje, neki drugi put ih slikajte za instagram, sada ih pustite da se igraju i budu deca.

Vikend je, vreme je divno-e hajde da za promenu odemo do obližnjeg parka, ako već nismo u mogućnosti da odemo negde malo dalje na izlet. Hajde za promenu da ovaj dan provedemo napolju, i da preskočimo nekako zujanje po tržnim centrima. Znam, znam, puno se radi preko nedelje, nema se kad u šoping. Ali isto tako naši klinci rastu mnogo brzo, prodavnice pobeći neće, ali zato ćemo se mi gorko kajati kad nažalost prekasno shvatimo da su naša deca velika, i da više neće da idu sa nama nigde...sramota ih je. I da, to jeste faza koja će proći, ali ono što sigurno neće proći su njihova sećanja na detinjstvo. Vi birate da li će to biti butici, ili neka anegdota vezana za neko porodično okupljanje i zajedničku aktivnost. Mislim da sami znate šta će im izmamiti osmeh na lice. Najlepše stvari na svetu zaista jesu besplatne-zagrljaji, osmesi i druženje nemaju cenu.

Comments

Popular posts from this blog

Salata sa narom i piletinom

Volite li slatko-slani miks? Evo jedne sjajne salate: 1 nar 200g pilećeg filea 200g šampinjona 400g kukuruza šećerca 2kk senfa 2 kašike majoneza Kukuruz obariti, šampinjone sitno iseckati i propržiti bez masnoćem. Meso obaritioo sitno iseckati i bez masnoće propržiti da porumeni. Sve sjediniti, dodati nar, majonez i senf, i promešati. Prijatno😊

Američke krofnice

Mame ipak znaju najbolje❤️ Hvala jednoj mami na fantastičnom receptu. Potrebno je: 2 jaja 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 1 čaša jogurta Pola čaše zejtina 16 kašika brašna 5-8 kašika šećera Sve sastojke umutiti mikserom, i kašičicom vaditi testo i puniti kalupe. Peći ili u aparatu za krofnice, ili peći u rerni u silikonskom kalupu (ja sam tako) na 220°C dok krofnice ne porumene. Kad se ohlade preliti ih istopljenom čokoladom i dekorisati po želji. Savet: odmah pravite duplu dozu😉