Ovaj recept zaista nije ništa novo i nesvakidašnje, ali ga delim sa vama ipak...pa, ko se ne raduje punjenim paprikama? 😉
Za 4 osobe potrebno je:
500g junećeg mlevenog mesa
Pola šolje pirinča
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
Paradajz
8-10 paprika
So i biber po ukusu
Malo ulja
Pola kašičice kurkume (može, a i ne mora)
U tiganju na vrelom ulju propržiti sitno iseckan luk, sve dok ne dobije zlatno žutu boju, dodati mleveno meso, šargarepu kurkumu, so i biber, i prziti jos... Zatim dodati pirinač, naliti čašu vode, i dinstati dok voda ne ispari.
Paprike oprati, skloniti dršku, i očistiti od semenki, a paradajz iseći na kri
ške. Paradajz će služiti kao poklopac, da sadržaj iz paprika ne izadje. Kašičicom puniti paprike, pa staviti paradajz. Tako raditi dok se sav fil i paprike ne utroše. Napunjene paprike staviti u podmazanu
šerpu, naliti vodu, i krčati na umerenoj vatri. Po potrebi dolivati vodu, i krčkati sve dok paprike ne omekšaju.
Na kraju, peći paprike na 220°C, sve dok ne uhvate koricu. Zaprška nije potrebna, jelo je ukusno i bez toga.
Comments
Post a Comment