Skip to main content

DIY-Deda Mraz


Ovo sam prošle godine pravila, nedostaju slike postupka, ali svakako, nije ništa komplikovano. Bila sam ubedjena da je ovo već objavljeno....

Materijal:
2 tufera
Crveni A4 papir
Beli papir
Crni flomaster
Lepak
Makaze

Crveni papir urolajte i napravite veliki fišek, zalepite da se ne odmotava. Makazama poravnajte dno kupe koju dobijete, da može stabilno da stoji.

Od belog papira isecite krug precnika 3-4cm,i zalepite ga na jedno 7cm od vrha kupe. To će biti lice Deda Mraza. Malo presavijte jedan tufer, i taj presavujeni manji deo zalepite za ovaj veći. To su brkovi i brada. Drugi tufer isecite na pola, to je kosa. Tu kosu zalepite na lice, ispod lepite bradu i brkove, ostavite mesta da nacrtate oči i nos.
Od preostale polovine tufera isecite krug prečnika 1cm,i zalepite na vrh kupe da dobijete kapu sa kićankom.

Od ostatka tufera isecite 2 parčenceta 1cm dužine, a širine 4mm. To su krajevi rukava. Ostalo je još napraviti rukave. Isecite crveni papir na 2 dela 5x0,8cm. Na jedan kraj zalepite isečeno parčence tufera, a drugi krac zalepite ispod brade (za bradu).
I, to je to, Deda Mraz je gotov🎅🎅🎅
Ostaje samo da od brade do dna kupe povučete liniju flomasterom i docrtate dugmiće. 

Comments

Popular posts from this blog

Carski kuglof

Vreme je praznika, tako da vam predstavljam jednu pravu zimsku poslasticu koja će upotpuniti vašu svečanu trpezu. Od materijala potrebno je: -5 jaja -180g šećera -250g brašna -1 prašak za pecivo -1 vanilin šećer -1kk cimeta -80g putera -100g seckanih oraha -300g seckanog suvog voća (smokve,kajsije,šljive,brusnica,suvo grožđe,ili šta već imate) -narendana kora od jedne narandže ili jednog limuna Priprema: Umutiti mikserom cela jaja i šećer, zatim dodati otopljeni puter, brašno, i ostale praškaste sastojke, i to umutiti mikserom. Zatim dodati seckane orahe i seckano voće,varjačom lepo umešati u testo. Testo sipati u podmazan kalup za kuglof (ja sam koristila silikonski), i peći u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 180°C. Štapićem za ražnjic proveriti da li je kolač pečen,a pečen je kad se testo ne lepi više za štapić. Kolač izvaditi iz silikonskog kalupa kad se prohladi. Dekorisati po želji. Prijatno🙂

Američke krofnice

Mame ipak znaju najbolje❤️ Hvala jednoj mami na fantastičnom receptu. Potrebno je: 2 jaja 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 1 čaša jogurta Pola čaše zejtina 16 kašika brašna 5-8 kašika šećera Sve sastojke umutiti mikserom, i kašičicom vaditi testo i puniti kalupe. Peći ili u aparatu za krofnice, ili peći u rerni u silikonskom kalupu (ja sam tako) na 220°C dok krofnice ne porumene. Kad se ohlade preliti ih istopljenom čokoladom i dekorisati po želji. Savet: odmah pravite duplu dozu😉

Fifi, pazi drvo!

FIFI     Ovaj čas,       ovaj čas       jedan pas,       na uzici od svile,       sa noktima od lila,       s mašnicom od tila       prolazi kraj nas.     Jedna žena stara       sa njim razgovara:     - Fifi, gledaj pravo,       Fifi, digni rep.       Fifi, pazi drvo.       Fifi, nisi slep.       Fifi, mašnu pazi.       Fifi, lepo gazi.       Fifi, to ne njuši.       Fifi, gore uši.       Fifi, ti znaš ko si.      Fifi, ne prkosi.       Fifi, jezik niže.       Fifi, hodi bliže.       Fifi, ne skakući.       Fifi, sad ćes ...