Zima je tu, jelka je okićena, nozdrve prožima miris keksića i cimeta. Da, samo još sneg nedostaje.
Za ove keksiće potrebno vam je malo materijala, puno mašte, i precizna ruka. Ovo poslednje mi nedostaje😂
Materijal:
200g putera
1 žumance
1 celo jaje
100g šećera
3 kašike mleka
400g brašna
Pola praška za pecivo
2 kašike kakaa
1 kesica cimeta
Puter, mleko, jaje, žumance i šećer dobro umutiti. Dodati suve sastojke, pa sve premesiti i ostaviti u frižider 30min. Na pleh staviti pek papir. Izvaditi testo iz frižidera, oklagijom ha rastanjiti na 4-5mm,pa modlicom vaditi oblike i redjati u pleh. Biće keksića za 2 pleha otprilike.
Kad izvadite testo iz frižidera, uključite rernu na 200°C da se zagreva.
Keksiće pecite 10min na 200°C.
Royal icing za dekoraciju:
1 belance
200g prah šećera
Kašika limunovog soka
Sve dobro umutiti, puniti kesu za dekoraciju i šarati keksiće.
Dok se keksići hlade, pravite smesu za dekoraciju. Dekorišite ih ohladjene.
Comments
Post a Comment