Ne znam zašto, ali ova pita od tikve, tikvenik, bundevara, zavisi kako je zovete, me tako asocira na detinjstvo. U stvari, možda se odgovor zapravo krije u prethodnoj rečenici-detinjstvo. Sneg, grudvanje, sankanje, promrzli nosići, i onda tako umorni od snega uletimo u kuću kojom se širi miris ove divne pite.
Potrebno vam je:
2 pakovanja narendane tikve (sve to ima na pijaci da se kupi)
1 pakovanje kora za pitu
Šećer
Mleveni keks (ovo dodajem ja, ne ide u originalni recept)
Ulje
Žumanac za premazivanje
Prvo na pleh stavite pek papir. Uključite rernu da se zagreva na 220°C. Tri kore složite jednu na drugu (ili 2 ako su kore debele), prelijte malo ulja, pa poredjajte tikvu, pospite sa 1-2 kašike šećera i 2 kašike keksa. Urolajte i stavite u pleh. Radite tako sve dok ne utrošite materijal. Pitu premažite žumancetom, i stavite da se peče. Pecite sve dok pita ne uhvati lepu koricu. Kad se prohladi, isecite pitu i pospite prah šećerom. Prijatno❤️
Comments
Post a Comment