Skip to main content

Daydream torta


Da li sanjarite? Sigurna sam da ćete uz ovu tortu sva vaša čula uživati, i sanjarenje je zagarantovano.

Patišpanj:
6 belanaca
2 žumanca
6 kašika šećera
1 kašika brašna
1 puding od vanile
100 g narendane čokolade

Fil:
500ml mleka
4 žumanca
250g šećera
1 vanilin šećer
2 pudinga od vanile
3 kašike nutele
250g putera

Još je potrebno i:
300g malina
Puslice

Prvo spremite patišpanj,a pre svega uključite rernu da se zagreva. Umutite belanca i šećer u čvrst sneg, zatim dodajte žumanca, brašno, puding i čokoladu i polako varjačom promešajte. Peče se oko pola sata na 200°C,u okruglom plehu. Kad se patišpanj ohladi, presecite ga na pola tako da dobijete 2 korice.

Dok se patišpanj hladi, spremite fil. U 100 ml mleka umutite žumanca i puding, a 400ml mleka zagrevajte sa šećerom, vanilin šećerom, i kad provri mleko sipajte umućena žumanca sa mlekom i pudingom, i lepo ukuvajte fil uz stalno mešanje. Kad se fil prohladi, dodajte puter i lepo umutite. Skroz ohladjen fil podelite na pola, i u jednu polovinu dodajte nutelu i lepo promešajte.




Na tacnu stavite jednu koru, pa žuti fil. Zatim stavite voće, pa preko njega puslice. Zatim namažite fil sa nutelom, i na kraju stavite parišpanj preko. Dekorišite po želji. Jedino vam preostaje da se prepustite uživanju.

Recept za ovu divnu tortu našla sam kod Minje, pod drugim nazivom Delimano torta. U njen originalni recept idu jagode.I

Comments

Popular posts from this blog

Salata sa narom i piletinom

Volite li slatko-slani miks? Evo jedne sjajne salate: 1 nar 200g pilećeg filea 200g šampinjona 400g kukuruza šećerca 2kk senfa 2 kašike majoneza Kukuruz obariti, šampinjone sitno iseckati i propržiti bez masnoćem. Meso obaritioo sitno iseckati i bez masnoće propržiti da porumeni. Sve sjediniti, dodati nar, majonez i senf, i promešati. Prijatno😊

Američke krofnice

Mame ipak znaju najbolje❤️ Hvala jednoj mami na fantastičnom receptu. Potrebno je: 2 jaja 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 1 čaša jogurta Pola čaše zejtina 16 kašika brašna 5-8 kašika šećera Sve sastojke umutiti mikserom, i kašičicom vaditi testo i puniti kalupe. Peći ili u aparatu za krofnice, ili peći u rerni u silikonskom kalupu (ja sam tako) na 220°C dok krofnice ne porumene. Kad se ohlade preliti ih istopljenom čokoladom i dekorisati po želji. Savet: odmah pravite duplu dozu😉

Carski kuglof

Vreme je praznika, tako da vam predstavljam jednu pravu zimsku poslasticu koja će upotpuniti vašu svečanu trpezu. Od materijala potrebno je: -5 jaja -180g šećera -250g brašna -1 prašak za pecivo -1 vanilin šećer -1kk cimeta -80g putera -100g seckanih oraha -300g seckanog suvog voća (smokve,kajsije,šljive,brusnica,suvo grožđe,ili šta već imate) -narendana kora od jedne narandže ili jednog limuna Priprema: Umutiti mikserom cela jaja i šećer, zatim dodati otopljeni puter, brašno, i ostale praškaste sastojke, i to umutiti mikserom. Zatim dodati seckane orahe i seckano voće,varjačom lepo umešati u testo. Testo sipati u podmazan kalup za kuglof (ja sam koristila silikonski), i peći u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 180°C. Štapićem za ražnjic proveriti da li je kolač pečen,a pečen je kad se testo ne lepi više za štapić. Kolač izvaditi iz silikonskog kalupa kad se prohladi. Dekorisati po želji. Prijatno🙂