Da li sanjarite? Sigurna sam da ćete uz ovu tortu sva vaša čula uživati, i sanjarenje je zagarantovano.
Patišpanj:
6 belanaca
2 žumanca
6 kašika šećera
1 kašika brašna
1 puding od vanile
100 g narendane čokolade
Fil:
500ml mleka
4 žumanca
250g šećera
1 vanilin šećer
2 pudinga od vanile
3 kašike nutele
250g putera
Još je potrebno i:
300g malina
Puslice
Prvo spremite patišpanj,a pre svega uključite rernu da se zagreva. Umutite belanca i šećer u čvrst sneg, zatim dodajte žumanca, brašno, puding i čokoladu i polako varjačom promešajte. Peče se oko pola sata na 200°C,u okruglom plehu. Kad se patišpanj ohladi, presecite ga na pola tako da dobijete 2 korice.
Dok se patišpanj hladi, spremite fil. U 100 ml mleka umutite žumanca i puding, a 400ml mleka zagrevajte sa šećerom, vanilin šećerom, i kad provri mleko sipajte umućena žumanca sa mlekom i pudingom, i lepo ukuvajte fil uz stalno mešanje. Kad se fil prohladi, dodajte puter i lepo umutite. Skroz ohladjen fil podelite na pola, i u jednu polovinu dodajte nutelu i lepo promešajte.
Na tacnu stavite jednu koru, pa žuti fil. Zatim stavite voće, pa preko njega puslice. Zatim namažite fil sa nutelom, i na kraju stavite parišpanj preko. Dekorišite po želji. Jedino vam preostaje da se prepustite uživanju.
Recept za ovu divnu tortu našla sam kod Minje, pod drugim nazivom Delimano torta. U njen originalni recept idu jagode.I
Comments
Post a Comment