Skip to main content

Riblja čorba


Uopšte ne znam zašto riblju čorbu vezujem samo za kotlić, a danas sam u trenutku doživela prosvetljenje i rešila da kotlić zamenim šerpom-i da, eksperiment je uspeo.
Nisam alas, ali danas hvala Bogu sve može da se kupi, pa tako i mešavina ribe za čorbu. I začin isto😂 Evo priznajem, vodu sam u šerpu sama sipala, i uključila šporet😂😂😂 sve sama😉

Vreme pripreme oko 1,5-2h.

Sastojci:
500g ribe
3 veće šargarepe
Glavica crnog luka
So, mešavina začina za čorbu
300g bukovače

Luk i šargarepu očistiti i iseckati na sitne kockice. Staviti u šerpu, dodati riblju mešavinu. E sad ovde sam malo varala, pa sam koristila filete oslića, isekla sam ih na kockice, i stavila u šerpu (nema groznih koščica🙄). Pečurke sam isto isekla na kockice i dodala čorbi. U šerpu sam nalila vodu, i kuvala na tihoj vatri...Mešavinu začina dodala sam u mlaku vodu, i lepo promešala da se razbiju grudvice. So dodajte po okusu. Čorbica se krčkala blizu dva sata, ako puno vode ispari dodajte.
Verujte mi, čorbica je preukusna, i vrlo lako se sprema. Samo još da napomenem da je ovaj začin ljutkast, ali riblja čorba takva i treba da bude😉
Ovo je idealan obrok i za vreme posta.

Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Salata sa narom i piletinom

Volite li slatko-slani miks? Evo jedne sjajne salate: 1 nar 200g pilećeg filea 200g šampinjona 400g kukuruza šećerca 2kk senfa 2 kašike majoneza Kukuruz obariti, šampinjone sitno iseckati i propržiti bez masnoćem. Meso obaritioo sitno iseckati i bez masnoće propržiti da porumeni. Sve sjediniti, dodati nar, majonez i senf, i promešati. Prijatno😊

Američke krofnice

Mame ipak znaju najbolje❤️ Hvala jednoj mami na fantastičnom receptu. Potrebno je: 2 jaja 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 1 čaša jogurta Pola čaše zejtina 16 kašika brašna 5-8 kašika šećera Sve sastojke umutiti mikserom, i kašičicom vaditi testo i puniti kalupe. Peći ili u aparatu za krofnice, ili peći u rerni u silikonskom kalupu (ja sam tako) na 220°C dok krofnice ne porumene. Kad se ohlade preliti ih istopljenom čokoladom i dekorisati po želji. Savet: odmah pravite duplu dozu😉

Carski kuglof

Vreme je praznika, tako da vam predstavljam jednu pravu zimsku poslasticu koja će upotpuniti vašu svečanu trpezu. Od materijala potrebno je: -5 jaja -180g šećera -250g brašna -1 prašak za pecivo -1 vanilin šećer -1kk cimeta -80g putera -100g seckanih oraha -300g seckanog suvog voća (smokve,kajsije,šljive,brusnica,suvo grožđe,ili šta već imate) -narendana kora od jedne narandže ili jednog limuna Priprema: Umutiti mikserom cela jaja i šećer, zatim dodati otopljeni puter, brašno, i ostale praškaste sastojke, i to umutiti mikserom. Zatim dodati seckane orahe i seckano voće,varjačom lepo umešati u testo. Testo sipati u podmazan kalup za kuglof (ja sam koristila silikonski), i peći u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 180°C. Štapićem za ražnjic proveriti da li je kolač pečen,a pečen je kad se testo ne lepi više za štapić. Kolač izvaditi iz silikonskog kalupa kad se prohladi. Dekorisati po želji. Prijatno🙂