Uopšte ne znam zašto riblju čorbu vezujem samo za kotlić, a danas sam u trenutku doživela prosvetljenje i rešila da kotlić zamenim šerpom-i da, eksperiment je uspeo.
Nisam alas, ali danas hvala Bogu sve može da se kupi, pa tako i mešavina ribe za čorbu. I začin isto😂 Evo priznajem, vodu sam u šerpu sama sipala, i uključila šporet😂😂😂 sve sama😉
Vreme pripreme oko 1,5-2h.
Sastojci:
500g ribe
3 veće šargarepe
Glavica crnog luka
So, mešavina začina za čorbu
300g bukovače
Luk i šargarepu očistiti i iseckati na sitne kockice. Staviti u šerpu, dodati riblju mešavinu. E sad ovde sam malo varala, pa sam koristila filete oslića, isekla sam ih na kockice, i stavila u šerpu (nema groznih koščica🙄). Pečurke sam isto isekla na kockice i dodala čorbi. U šerpu sam nalila vodu, i kuvala na tihoj vatri...Mešavinu začina dodala sam u mlaku vodu, i lepo promešala da se razbiju grudvice. So dodajte po okusu. Čorbica se krčkala blizu dva sata, ako puno vode ispari dodajte.
Verujte mi, čorbica je preukusna, i vrlo lako se sprema. Samo još da napomenem da je ovaj začin ljutkast, ali riblja čorba takva i treba da bude😉
Ovo je idealan obrok i za vreme posta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment