Ovo testo je fenomenalno, a pecivo mekano kao pamuk i sutradan.
Testo:
450g brašna
Pola kockice kvasca
300ml mlakog mleka
2kk šećera
2kk soli
6 kašika ulja
2 kašike jogurta
Nadev:
2 veze blitve (blanširati)
1 jaje
Malo mrvljenog sira
Sve umešati viljuškom, posoliti po ukusu
Priprema:
U mlakom mleku otopiti kvasac, pustiti da malo naraste. U činiju sipati pola brašna, mleko s kvascem i šećer, pa dodati ostatak brašna, so, ulje i jogurt. Sve to u umešati i osraviti na toplom da naraste. Kad se testo duplira, premesiti ga, ako treba dodati još malo brašna. Testo ne sme da bude tvrdo, treba da bude mekano, ali da se ne lepi za prste.
Rastanjiti testo oklagijom, čašom vaditi krugove. Na jednu polovinu kruga staviti nadev, drugu polovinu malo zaseći nožem, pa preklopiti preko nadeva.
Viljuškom spojiti ivice testa.
Premazati jajetom, dodati susam, staviti u nezagrejanu rernu. Onda uključiti rernu, i peći na 220°C oko pola sata (zavisi od rerne). Prijatno😊
Comments
Post a Comment